הנביא בלעם

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב בפרשת בלק, הנביא בלעם מקשיב לקדוש ברוך הוא, ומנבא את דבריו לבלק. במקום לקלל, מברך את עם ישראל. לכאורה, הוא משרת את תפקידו כהלכה. אם כך, למה ייעץ עצה כה נוראית לבלק, על הסתת בני ישראל? ואם לא קילל, למה בכלל בירך? הרי הוא יכל לבחור לשתוק. תודה וכל טוב

תשובה

שלום וברכה

כמבואר באור החיים הקדוש ועוד, הקב"ה כפה עליו לברך והוא לא היה יכול לא קלל ולא לברך. שנאתו לעם שיראל לא פגה אף לא לרגע ועל כן אף אם לקלל הוא לא יכול הוא נותן עיצה לבלק שהקללה תחול עליהם ממילא על יד החטאת עם ישראל.