מצוה הבאה לידיך, תחמיצנה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד יש לי שכנים עם מערכת יחסים שאני מרגישה שכל פעם שהם צריכים משהו הם באים אליי, ואכן אני עוזרת באם אני יכולה, אבל לא מתאמצת יותר מידי כמו פעם. היום באה הבת הגדולה ורצתה שאקח את אחותה לגן שלה שזה סטיה מנתיב הנסיעה שלי, לא הסכמתי ואח"כ שאלתי את עצמי אם לא טעיתי אם המעשה הזה לא היה מציל אותי מגזירה מסויימת למעלה, וה´ שלח לי מעשה שיהיה לי סנגור במשפט שנערך לי למעלה כעת? האם אני צריכה לצאת מגדרי על מנת לעזור לאחרים גם אם הם לא מחזירים לי אותו יחס?

תשובה

שלום וברכה

היחס החוזר לא רלוונטי למצוות החסד שלך. להיפך ככל שאין יחס חוזר כך מצוות החסד גדולה יותר. אולם השיקול הנכון הוא האם אכן הם נצרכים לחסד שלך, האם הסטיה מהנתיב שלך גורם לך הפסד גדול לעומת הריווח הקטן של השכנים או שאין לך כמעט כל הפסד והריווח של השכנים הוא משמעותי וראוי לטרוח בעבור תועלת זו.

בהצלחה,