בשמת בת ישמעאל מדוע לא מופיעה בשושלת ישמעאל?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב כבוד הרב. רציתי לשאול שאלה בעניין בשמת בת ישמעאל קודם כל, היא מופיעה תחת שמות שונים, בשמת בת אילן החתי, בשמת בת ישמעאל אחות נביות, ומחלת בת ישמעאל אחות נביות. אם נניח שבשמת היא מחלת, ושתיהן הן אחת, בשמת בת ישמעאל, אם כן מדוע אין בשמת או מחלת מצויינות בספר בתולדות ישמעאל? כלומר נביות מופיע שם, למה לא בשמת? או מחלת? אם בשמת מופיעה כאחות נביות מדוע היא לא מופיעה בשושלת ישמעאל? בתודה אליה

תשובה

שלום וברכה

רש"י בראשית לו' ג'
(ג) בשמת בת ישמעאל - ולהלן קורא לה מחלת מצינו באגדת מדרש ספר שמואל ג' מוחלין להן עונותיהם גר שנתגייר והעולה לגדולה והנושא אשה ולמד הטעם מכאן לכך נקראת מחלת שנמחלו עונותיו:
 אחות נביות - על שם שהוא השיאה לו משמת ישמעאל נקראת על שמו:

לא נמנו שמות הנשים שנישאו לאנשים אחרים ונהפכו לחלק ממשפחת עשיו או כל משפחה אחרת.