הפרשת חלה מבצק מתוק

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב מנשה בן פורת. תודה על התשובה על השאלה הקודמת.זה אומר שכל הזמן הזה ברכנו ברכה לא נכונה. השאלה שלי, האם אני יכולה להכין 2 קערות קטנות. בקערה הראשונה ק´ג קמח ומים לחלות (המוציא), ובקערה השנייה ק´ג קמח עם ביצים וסוכר ללחמניות מתוקות (מזונות), ולקחת קצת בצק מהקערה הראשונה וקצת מהקערה השנייה, ולברך "על הפרשת חלה" בברכה אחת בלבד לשתיהן. תודה מראש ובכבוד רב.

תשובה

שלום וברכה,

אי אפשר להפריש חלה משתי עיסות אלו, והעיסות פטורות מהפרשת חלה.

מאחר ואת מקפידה על העיסות שלא יתערבו זה בזה, שהרי את רוצה שכל אחת תהיה בטעם שונה, לכן אין 2 העיסות מצטרפות לעיסה אחת, גם אם שתי העיסות יגעו זה בזה עד שידבקו מעט.

מקור: קיצור שולחן ערוך ילקוט יוסף, ח"ב עמ' תתיג ס"א.

בברכה,
מנשה בן פורת