האם מותר להשים שום ובצל יחד בבשר טחון?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד האם אפשר לשים בבשר טחון גם שום וגם בצל, מבחינת בריאות והלכה, ואם יש סיגים בנוגע לדבר, וכן בישול האם יש עם זה בעיה? בכבוד רב

תשובה

שלום וברכה,

אין בעיה עם כל הדברים שהזכרת.

אבל אסור לכתחילה להשאיר שום קלוף או בצל קלוף {בתערובת בשר, מותר} במשך  הלילה, משום ששורה על מאכל זה רוח רעה. (גמרא נידה דף יז). אבל בדיעבד, מי שהשאיר שום קלוף או בצל קלוף במשך הלילה, מותר לאוכלו בזמן הזה. (שו"ת יביע אומר, ח"ב יורה דעה סימן ז).

בברכה,
מנשה בן פורת