ישיבת שבעה על אבא פושע

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

ב"ה שלום לכבוד ברב זמיר כהן, ברצוני בבקשה לדעת מה ההלכה אומרת על ישיבת שבעה על אבא שבמשך עשרות שנים עשה שפטים בגופי "גילוי עריות" האם אני מחוייבת? ניתקתי כל קשר עם כל המשפחה מאזכבר למעלה מ3 שנים אני בטיפול פסיכולוגי נשואה+3 הילדים לא יודעים הבעל כן ותומך אני חוזרת בתשובה ולכן חשוב לי מאוד לדעת מה ההלכה אומרת, ברצוני להוסיף ולומר שחשוב מאוד שאתם הרבנים שמעבירים הרצאות על סליחה כיבוד אב ואם תתיחסו לנשים ואנשים כמוני מה הדין לגביהם לסלוח? לכבד הורים פושעים כאלה? בעבר דיברתי איתך והמלצת על עימות איתו במקום זה שלחתי מכתב לכל המשפחה ומאז אני לא בקשר אם אף אחד מהם... בתודה והמשך שבוע טוב רבקה

תשובה

שלום וברכה

חובה לשבת עליו שבעה.

מצווה לנסות לסלוח לו וכך לנסות להקל בעונשו בעולם האמת. הרי אין ספק שכיום הוא מתחרט מאוד על העניין.

זה לא קל לסלוח ובוודאי שאין לך חובה לסלוח, אבל אם תסלחי תעשינחת רוח גדולה לאבא בשמים, אבא בשמיים לא אוהב שיש כעסים מאחד על שני ובוודאי לא במשפחה הקרובה.

ה' יתן לך את הכוחות להתגבר על כל העבר ולהביט קדימה ולהתחזק ולהתעלות ולהית אמא טובה ורעיה נאמנה.