זמנה של תפילת שמונה עשרה של שחרית

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, מישהי שאלה אותי משהו, שלא ידעתי להשיב. אם היא מקבלת על עצמה תפילת 18 בלי נדר, האם השעות הם הם השעות של שחרית, מנחה או ערבית, או שאם היא מתפללת רק את ה-18, היא יכולה בכל שעות היום?? אודה לתגובתך, מיכל

תשובה

שלום וברכה

יש לה להתפלל או בזמן שחרית או בזמן מנחה או בזמן ערבית. בכל שעות היממה ניתן להתפלל את אחת מהתפילות מלבד מחצות היום ועד חצי שעה לאחר חצות שלא ניתן להתפלל וכן מעלות השחר עד הנץ שראוי לכתחילה לא להתפלל בזמן זה.