מה עושים על הלחם משנה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב ,אני מנסה ללמוד אבל אני לא כלכך את ההלכה של לחם משנה , כשאני אוכל בערב שישי אני לוקח לחם ושם לידו עוד לחם ובוצע רק אחד מהם .? וגם ביום שבת כך .? ומה אני עושה אחרכך אם הלחם משנה אני יכול להחזיר אותו ולא להשתמש בו גם .? והאם אני צריך לכסות את הלחם בזמן הקידוש .? או משהו כזה אני מנסה ללמוד אבל אני לא מבין כלכך אני צריך הסבר פשוט

תשובה

שלום וברכה

א. לוקחים אכן בכל סעודה משלושת הסעודות שני לחמים ואין חובה לבצוע על שניהם אלא על אחד מהם.

את הלחם השני ניתן לשמור לסעודת היום וכך גם את הלחם השני של סעודת היום ניתן לשמור לסעודה שלישית. בסעודה רביעית אין חובה לברך על שני לחמים.

ב. בעת הקידוש בין בלילה ובין ביום, יש לכסות את הלחמים ונהגו שלא לגלותם עד אחר ברכת המוציא.