לשקר לאבא?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני חזרתי בתשובה ואבא שלי רצה בגרויות אז הלכתי לבית ספר דתי ,ואני לא יצליח לעשות מתמתיקה,השאלה אם להגיד לאבא שלי שעשיתי בגרות ולשקר אבל זה ישמח את אבא שלי ,או שלהגיד את האמת וזה יכול להכעיס אותו,ולהוציא בגרות אני הכל מקרה לא יצליח כי אני מסיים תלימודים עוד חודש

תשובה

שלום וברכה

וכי אפשר לשקר עליו? הרי הוא יידע בסופו של דבר אם הצלחת או לא. עדיף לומר לו שלא הצלחת במבחן.