טעמים על פי הסוד, ואיסור חבלה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שמעתי שיעור תורה, בו נאמר שם שהשטן צריך להשקיט אותו ואפשר להשקיט אותו במים אחרונים חובה. וכן בעגלה ערופה, ככה שהשטן רואה דם הוא נרגע. ולכאורה, אם זה כך, אם בן-אדם מוריד לעצמו קצת דם, הוא משקיט את השטן שלא יקטרג עליו?

תשובה

שלום, אסור לאדם לפגוע בעצמו מדין תורה, וחס ושלום מלעשות כך. ומה ששמעת בנוגע למים אחרונים ועגלה ערופה, אלו טעמים עמוקים ע"פ הסוד, ואין לנו ללמוד מהם שום היקשים הלכתיים מדעתנו. בברכה, ערן בן ישי