אבא גוי שמגיע לביקור בארץ ישראל מה עושים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום עליכם נולדתי בארצות הברית למשפחה לא יהודית ולפני כמה שנים בגיל 19 התחלתי להתקרב ליהדות עקב מפגש שלי עם ישראלים בארצות הברית שבסופו החלטתי להתגייר ולעלות לארץ, היום אני חיה אורח חיים חרדי וברוך השם לפני חצי שנה התחתנתי. חודש הבא אבא שלי רוצה לבוא לבקר אותי פעם ראשונה בארץ מתוך געגועים וגם אני מתגעגעת אליו כמובן אך בגלל שהוא לא יהודי הייתי רוצה לשאול מספר שאלות לגבי זמן האירוח שלו פה 1. סביר להניח שאבא שלי יביא לי כל מיני ממתקים מארצות הברית ובארצות הברית יש הרבה ממתקים כשרים בכשרות OU שהוא גוף הכשרות הכי מקובל שם, בתור אחת שמקפידה על כשרות מהדרין אני יכולה לאכול אוכל בכשרות של OU? 2. מותר לי לגעת באבי הגוי ולתת לו חיבוק ונשיקה? 3. מותר לי להיות בלי כיסוי ראש ליד אבא שלי? 4. האם אני יכולה או שאפילו זו מצווה לקחת אותו לבית הכנסת ולהראות לו את היופי שביהדות כדי שגם אולי הוא ביום מן הימים ירצה להתגייר? 5. אני מודה שאחד הדברים שהיה לי הכי קשה להיגמל ממנו זה מכנסיים ולמרות שאני הולכת בחוץ רק עם חצאיות צנועות בבית אני מקלה עם עצמי לפעמים ללכת עם מכנסיים רחבים רק בפני בעלי כמובן אך האם מול אבא שלי מותר לי להסתובב עם מכנסיים? אשמח מאוד אם הרב יוכל לעזור לי בשאלות ההלכתיות האלה תודה

תשובה

שלום וברכה

ברוכה הבאה בצל קורת השכינה!

1. כל המוצרים של O.u. ניתן לברר באתר שלהם או בטלפון אם הם בכשרות מהדרין או בכשרות רגילה. לכן תאמרי בוודאי תודה רבה רבה ולאחר מכן תבחרי מה לאכול. כל מה שיש לו כשרות crc הוא בכשרות מהדרין.

2. מותר.

3. מותר.

4. מותר להביא אותו אבל אין לשכענו להתגייר.

5. מותר.