תפילה לגאולה אצל קברו של משה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מובא במדרש- ועל השאלה "ומפני מה נסתתר קבר משה מעיני בשר ודם?" משיב המדרש כי מקום קבורתו של משה לא נודע כדי שעם ישראל לא יוכלו לבוא לקברו ולבקש ממנו לבטל בתפילתו את גזירות החורבן והגלות, שכן במקרה זה הייתה תפילתו של משה מבטלת את רוע הגזירה - "מפני שחביבים צדיקים במיתתם יותר מבחייהם". (מדרש עין יעקב, סוטה, אות נד. ) האם אין זהו אולי רמז מה עלינו לעשות, שכבר הרבה זמן אנו בגלות וכוספים לגאולה - האם מותר לארגן תפילה המונית למשה רבינו שיתפלל לפני ריבונו של עולם לבטל מעלינו הגזרות ולהחיש גאולתינו? או שמא העניין במדרש שאין לעשות כך?

תשובה

שלום וברכה

ברגע שמקום קבורת משה נסתר מעינינו, אין לאן לנסוע ואין איפה להתפלל.