אישה סוטה מול גבר סוטה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בשבת קראו בפרשת שבוע על אישה סוטה. רציתי להבין משהו. האם לא ננקטו צעדי ענישה כלפי גבר בוגד? אני מודעת לזה שפעם היה מותר לשאת יותר מאישה אחת. ואם הוא היה בוגד באשתו עם אישה שהוא לא נשוי לה? האם העניין היה מותר? זה לא קצת שובניסטי לתת לגבר לעשות ככל העולה על רוחו ואילו אישה, שרק נחשדת נשפטת בצורה מפחידה כלכך? הייתי שמחה לדעת את התשובה.תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

התורה מתייחסת בחומרא רבה לבגידה של בעל באשתו בפן של העוול הנורא של הגבר לאשתו וכמבואר בתוכחת הנביא מלאכי פרק ב'. אולם כל זה בפן של בין אדם לחבירו שכמובן משליך על העונש בידי שמיים על הבוגדים בין אם זה איש ובין אם זה אשה.

אולם בפן של בין אדם למקום החטא החמור של הליכת אשת איש עם גבר זר היא חמורה עד למאוד בין לגבר החוטא ובין לאשה החוטאת הרבה יותר מאשר גבר (אפילו נשוי) ההולך עם אישה פנויה טהורה שאינה נידה שבחטא זה שניהם אינם חוטאים חטא השווה בחומרתו לחטא האשת איש.

אין לדברים כל קשר עם שובינזם.

בהצלחה,