האם יש תשובה על עוונות של כרת?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האם יש תשובה על עוונות של כרת? מצד אחד ידוע לי שישנם שלוש עוונות שהעונש עליהם הוא כרת, מצד שני אומרים כי גם אם אדם עבר על התורה כולה 10 פעמים עדיין תתקבל תשובתו לכשישוב. אז מה נכון בעצם? מה הסוד מאחורי המילה? מה ההסבר הקבלי למצווה זו? תודה רבה ושבת שלום

תשובה

שלום וברכה

אין חטא שאין עליו תשובה. גם מנשה המלך שחטא והחטיא במשך שנים רבות התקבלה תשובתו לפני אדון הכל. על אחת כמה וכמה שאף מי שחטא כמה פעמים יכול להתכפר בתשובה שלימה ואמיתית.

התשובה היא חרטה עמוקה על העבר וחרטה על העבר וקבלה לעתיד. כדי למרק את העוון לגמרי יש להרבות בגמילות חסד ולדקדק מאוד על שמירת שבת כהלכתה על כל פרטיה ודקדוקיה ובעז"ה בכך תזכה לכפרת עוון מוחלטת.