מדוע גזר ה' חורבן על בבל

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב לרבנים המכובדים, מדוע השם יתברך גזר שבבל לא תבנה (גלות זו נמשכה 70 שנה) ואילו רומא(איטליה) לא קיבלה גזרה כזו? אלא ההיפך אנו רואים עדיין את שרידי העיר המפוארת שנבנתה מבזיזת זהב בית מקדשינו ויתרה מכך, הם חיים ברווחה ושלום ויש אשר מעריצים את האמנות שבה ונחשבת ל"בית ספר" לעיצוב. הייתי מצפה לראות את רומא שוממה וחרבה דוקא בגלל אורך הגלות

תשובה

שלום, גלות בבל הסתיימה, וחורבנה של בבל הוא סמל נצחי לכך. ובנוגע לרומא: מובא בספרי המחשבה שאנחנו עדיין נמצאים בגלות רומי, ואחד הסמלים המרכזיים לגלות רומי היא העובדה כי שם מקום משובו של האפיפיור ומשם יוצאת הוראה לכל העמים הנוצריים. ואילו כאשר יבוא מלך המשיח במהרה, הוא ידאג שכל באי תבל כולל יושבי רומי ידעו את דרך האמת, ויגאל את כל יושבי תבל מדעות הכזב. בברכה, ערן בן ישי