נער חרדי היורד מהדרך, להוציא מהבית?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, שמעתי על מקרה (ואולי יש רבים) שהורים זרקו את בנם מהבית מכיוון שהיה בתהליכים לעזוב את הדרך החרדית. שאלתי היא אם מבחינה הלכתית יש דרך מסוימת בה ההורים צריכים לפעול כאשר בנם עומד לעזוב את דרך התורה? (אני נוטה לחשוב שהפעולה של ההורים במקרה הנ"ל לא הייתה על-פי ההלכה אך אין לי באמת ידע על כך) ושאלה נוספת - בהנחה שניסו הכל וכלום לא עזר, הבן עוזב את דרך התורה, מה התורה אומרת על איך שההורים אמורים להתנהג? אשמח למענה, מורן

תשובה

שלום וברכה

כל מקרה לגופו. בדרך כלל ברוב רובם של המקרים אין לשלוח את הילדים מהבית חלילה ויש להמשיך ולקרבם ובזכות זה הילד חוזר בסופו של יום להיות יהודי כשר ככל בני ישראל.

במקרים בודדים כאשר הילד ממנסה לקלקל את שאר אחיו או מקרים קשים אחרים שלא ניתן להחזיק את הילד בבית, יש להתייעץ עם גדול בישראל שיורה להם את הדרך הנכונה.