האם קיימת באמת שותפות בזיכוי הרבים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

השבוע הייתי בהרצעה שבסיומה הציעו לנו לחתום הוראת קבע להידברות תמורת שותפות מלאה באירגון וזכויותיו, רציתי לשאול האם באמת ישנה אפשרות כזו כלפי שמיה שאדם בסכום קטן מאוד לעומת ההוצאות של האירגון וכן בסך הכול ההוראת קבע היא לשנתיים ןוהאירגון הוא הרבה יותר, האם יתכן באמת שאדם שחתם על זה הוא שותף בכל זכויות הארגון מלא או שזה רק מליצה?

תשובה

שלום וברכה

הגמרא אומרת על שניים שעשו מלאכה בשבת, פטורים מקרבן. אולם אם זה אינו יכול וזה אינו יכול - אף אחד לא יכול לעשות זאת לבד ועשו שניהם יחד את המלאכה, חייבים להביא קרבן מאחר והמלאכה נחשבת כאילו כל אחד עשה את כולה. אירגון הידברות הוא אכן גדול מאוד ואין אחד מתורמי האירגון כיום שיכול להחזיקו לבד. רק בעזרת כל הציבור כולו, כאשר כל אחד תורם סכום קטן כפי יכלתו ופרוטה לפרוטה מצטרפת ובאמצעות כולם האירגון עומד ומשדר ומפיץ דברי תורה לעם ישראל. כפי שלמדנו לעיל במקרה כזה כל אחד ואחד נחשב כאילו עשה את כל המצווה כולה שכבר למדונו שמידה טובה מרובה על מידת פורענות - אם במידת פורענות נחשב כאילו כלאחד חטא את כל החטא לבד על אחת כמה וכמה שבמקרה שלנו כל אחד ואחד נחשב כאחראי על כל העשייה הברוכה של אירגון קדוש זה.

בהצלחה - תזכה למצוות,