השארת תנור דולק בשבת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, קניתי תנור חדש ובפי 2 שאלות : 1. לגבי התבניות וכל הכלים שיש בתוך התנור ועל הכיריים (כמו חצובות, מבערים): האם הם חייבים בטבילה? ואם כן , האם צריך לברך קודם טבילתם? 2. יש אופציה בתנור להפעילו על מצב שבת ועל מספר מעלות מסוים, כך שהוא יפעל על אותה טמפרטורה כל הזמן במצב זה. האם יש בעיה הלכתית לעשות זאת? (לפי דעת הספרדים) .

תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

1. רק התבניות או כלים אחרים שבאים בשימוש ישיר עם אוכל חייבים בטבילה, ויש לברך על הטבילה.

2. אם התנור באמת מאושר על ידי גורם מוסמך, ניתן להקל ולהכניס דברים ביום שישי שמבושלים כל צרכם בתנור זה, אבל אסור להכניס דברים בשבת.