מהו סדר תפילת שחרית

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, בלי נדר, אני רוצה החל מחג השבועות הבא עלינו לטובה לדייק יותר בתפילת השחרית. האם טוב שאקרא: 1. מודה אני לפניך. 2. ברכה על נטילת ידיים + אשר יצר, ברכת נשמה, ברכות התורה, מה טובו - עד: יהי רצון... שתצילני היום ובכל יום... בין שהוא בן ברית ובין שאינו בן ברית. 2. שמע ישראל, תפילת שמונה עשרה, לא כולל תחנון, כי נשים לא קוראות תחנון, עלינו לשבח. בברכה ובתודה מראש, הדס

תשובה

שלום וברכה

מצויין. אם יהיו לך עוד כמה דקות תוכלי להוסיף לאחר קריאת שמע את ההמשך של אמת ויציב עד גאל ישראל. אם את מבנות ספרד תדלגי את שם ה' בסוף הברכה ותאמרי ברוך אתה גאל ישראל.