ויטמנים שעבר עליהם הפסח

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב האם אפשר לקנות ויטמינים/ תוספי מזון מבית מרקחת שלא עשו מכירת חמץ? ובמידה ועשיתי נטילת ידיים בבית ואכלתי בבית והחלטנו לרדת למטה להמשיך לאכול בחוץ האם יכולה לברך ברכת במזון בחוץ או חייבת בבית? תודה רבה כבוד הרב.

תשובה

שלום וברכה

1. כן.

2. ראוי לכוון מתחילה לאכול למטה כי לכתחילה אין לשנות מקום אכילה ובפרט לספרדים.

בדיעבד שירדת ואכל במקום אחר את יכולה לברך במקום שבו סיימת את האוכל.