תביעה על אי-עמידה בנסיונות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לרב, נאמר שלא נותנים לאדם נסיון שלא יוכל לעמוד בו. מה אם אדם שלא ניתנו לו כלים כדי לעמוד בנסיונות? שהרי בעל-תשובה בתחילת דרכו עלול לשגות פעמים רבות (מחוסר-ידיעה / מחוסר הבנה / שוגג / ´מתעסק´) – איך אפשר יהיה לתבוע אותו על דבר שלא יכול היה לעמוד בו? האם ישנם מצבים או מקרים בהם אדם לא ייתבע על נסיונות שלא יכל לעמוד בהם? לתשובתך החשובה אודה.

תשובה

שלום וברכה

בעל תשובה ששוגג בתחילת דרכו מחוסר ידיעה מוגדר כאנוס ואין בו חטא מאחר והוא לומד ורוצה לעשות את דבר ה'.