מותר לפנות לבחור לצורך נישואין?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, רציתי לשאול 1. האם מותר לבחורה "להתחיל" באיזושהי דרך עם בחור שמוצא חן בעינייה? (למטרה רצינית - נישואין) 2. כשאני מתפללת קורה לי ברוב הפעמים שהמחשבות שלי נודדות ולפעמים אני פשוט לא מצליחה להתרכז על אף שאני מנסה (מהתרגשות, או התלהבות, או מחשבה על דבר מסויים, או טירדה) מה עלי לעשות? אני מרגישה שאני פשוט אומרת מילים כמו מכונה לפעמים

תשובה

שלום וברכה

1. מותר אבל בהקפדה על כל הלכות הצניועת.

2. תנסי כל הזמן להתרכז וכמה שתצליחי, תצליח.

ראוי לעשות הרפיה של דקה שתיים לפני התפילה. לשבת ולנשום ולהאט את קצב המחשבה להכניס את עצמך למחשבות שאת כעת עומדת להתפלל לפני הבורא. בע"ה זה יקל עלייך ביותר.