חברה רעה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב יש לי 2 שאלות א. התייעצתי עם הרב בקשר לאחותי הקטנה שהיא הכירה חברה רעה והרב אמר לי לדבר איתה מקרבה ואהבה וניסיתי ודיברתי איתה והיא לא רצתה יותר מידי לספר לי והיא אמרה שהיא ניתקה קשר והשיחה שהיא דיברה איתו זאת הייתה שיחה חד פעמית כי זה היה משהו דחוף... אני לא יודעת מה לעשות אני לא יודעת אם היא בקשר איתם עדיין או לא והיא לא מוכנה לשתף אותי כל כך ... מה אפשר לעשות? ב.אני בת 19 ואני בעלת תשובה ואני יוצאת לשידוכים ואיזה רב ניסה להכיר לי בחור בן 26 שגדל בבית חרדי ונפל וחזר עוד פעם לדת , דיברתי עם הבחור בפלאפון ולפי מה שהבנתי הוא הולך כל יום לשיעור תורה של שעה בערך או שעתיים לא יודעת בדיוק והבחור סיפר לי שיש לו 9 פייסבוקים כי יש שם משחק שהוא מאוד אהב והוא משחק בו דרך ה9 פייסבוקים האלה או משהו כזה , ב"ה בורא עולם זיכה אותי למחוק את הפייסבוק שלי לפני אולי שנה בערך פחות או יותר ואני לא רוצה בחור שיש לו פייסבוק, אנחנו לא נפגשנו, רק דיברנו בפלאפון ואמרתי לרב שזה לא נראה לי כי הפייסבוק הדליק אצלי מנורה אדומה. האם אני צריכה להגיד לרב שיעביר לבחור שאני מתנצלת כדי שלא יהיה קפידה חס ושלום? תודה ובשורות טובות:)

תשובה

שלום וברכה

אל תפסיקי לדבר איתה. תכודדי אותה על כך שהיא עזבה את החבירה תציעי לה לבוא איתךלשיעורי תורה ותתפללי לברוא עולם שתשוב בתשובה שלימה.

אין צורך להתנצל.

בברכת זיווג הגון ירא שמיים מהרה.