מהו המעמד ההלכתי עבור ילד הנולד לאם פנויה ואב נשוי?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, רציתי לדעת בבקשה מהו המעמד ההלכתי עבור ילד הנולד לאם פנויה ואב נשוי ? זוג ידוע בציבור שהגבר מנהל תהליך של גירושין ממושך, תוך כדי הוא מנהל מערכת יחסים עם בחורה בת 19 שאינה מקודשת לו כדת וכדין, הבחורה נקלטת להריון וכל 9 החודשים היא עדיין לא מקודשת לו. 4 חודשים לאחר שהילד נולד האם והאב נישאים בבית דין רבני. מהו מעמדו ההלכתי של הילד הנ"ל ? האם הילד פסול חיתון ? ומה לגבי יתר האחים שיבואו בהמשך תוך כדי כך שההורים כבר נישאו? בנוסף האם יש תיקון למעשה זה עבור הבן הבכור הנולד בלי מעמד נישואין של ההורים ? רצוי לציין שהאם הייתה בגיל צעיר חסרת דעת והייתה אוירה של אלימות ושליטה בבית.

תשובה

שלום וברכה

למרות שההורים חטאו כאן, הילד כשר לכל דבר. גם בשאר הילדים לא תהיה כל בעיה הלכתית כמובן.

התיקון של חטא האם והאב הוא באמצעות שמירת הטהרה כהלכתה מכאן ואילך ובזה היא תזכה לטהרת החטא.