הלכות נטילת ידיים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד ל"ש שלום כבוד הרב, 1.שמעתי שאין צורך ליטול ידיים אחרי שירותים, אחרי כניסה למקום טמא ואחרי נגיעה בדברים טמאים (כמו: נעליים, מקום מוצנע בגוף וכו´), אלא יש רק לשטוף ידיים, ואילו כשקמים מהשינה ורוצים לאכול לחם- יש ליטול ידיים בנטלה כהלכה. האם זה נכון? 2.כיצד יש ליטול ידיים לאחר קימה מהשינה (בבוקר/ בצהריים) ? 3.האם מותר ליטול מים אחרונים בעזרת נטלה שבה משתמשים לצורך שאר הנטילות (כלומר, בנטלה שבה משתמשים לצורך נטילה אחר שירותים/ לפני אכילת לחם וכו´)? 4.האם צריך ליטול ידיים אחרי גזירת ציפורני הידיים/ הרגליים? 5.מה עושים כאשר נוסעים כמה שעות באוטובוס ציבורי וצריך ליטול ידיים? 6.האם מותר ליטול ידיים מבקבוק שבו שותים, ולאחר הנטילה- האם מותר לשתות ממנו? ואם אין ברירה? 7. אם אני נמצאת בדרכים והלכתי לשירותים ולאחר מכן אני מאוד צמאה/ רעבה/ צריכה להתפלל תפילת חובה, האם אני יכולה לעשות זאת למרות שאין לי מקום מסודר לנטול בו ידיים? ואם יש בתוך השירותים מקום ליטול ידיים אבל אין מחיצה בין השירותים לבין מקום הנטילה, האם מותר ליטול שם ולברך "אשר יצר" ולאחר מכן לאכול/ להתפלל וכו´? תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

1. אכן לאחר כל הדברים שמנית אין חובה ליטול ידיים בנטלה. רק בקימה בבוקר ובנטילה לפני התפילה.

2. 3 פעמים לסירוגין.

3. כן.

4. כן. 3 פעמים לסירוגין.

5. לשם מה צריך ליטול ידיים?

6. מותר לכתחילה.

7. בדיעבד, תטלי ידים בשירותים ותנגבי מחוץ לשירותים.

בהצלחה,