אדם שלא שומר מצוות יכול להוציא בקידוש?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב אם אבי לא שומר חגים/ שבת האם מוציא אותי ליידי חובת קידוש/ הבדלה? והאם מותר לקנות במכלת דברי חלב והם לא עשו מכירת חמץ? ועד מתי אסורלקנות במקום כזה? תודה כבוד הרב.

תשובה

שלום וברכה

אם הוא מאמין בתורה ומחלל את השבת רק עקב קושי להתגבר על יצרו, ניתן לצאת ידי חובה.

מוצרי חלב אינם חמץ ומורת לקנות אותם. בכל מקרה כל מה שיוצר לאחר פסח אין בעייה לקנות אף במקום שלא מכר את החמץ.