שמירת העניים. נסיון גדול

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

איך אני אדע בוודאות מה התיקון שלי בעולם? הבנתי שהמצווה שהכי קשה לי, שם זה התיקון שלי. הכי קשה לי זה שמירת העיניים. אבל הבנתי מחבר קרוב שבדור שלנו זה קשה כמעט לכולם לשמור על העיניים. אני כבר אובד עצות ולא יודע למה נשלחתי לעולם הזה. אנא ממך כבוד הרב אני חייב תשובה מוחלטת. תודה, תזכו למצוות, שיהיה חג שמח

תשובה

שלום וברכה

מלבד המצוות כולם שכל אחד מחוייב לקיימם כדי לתקן את רמ"ח אברי נפשו רוח ונשמתו. יש מצווה מיוחדת של הדור וכן של האשנים הפרטיים שבדור שבדרך כל די חופפת. על כן יתכן בהחלט שתפקידך הוא לשמור את העינים בצורה מוחלטת ואין לזה סתירה מכך שזהו גם העניין של כל הדור.