האם מותר להקדים שלום לאדם?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

במסכת ברכות דף יד עמוד א נאמר "כל הנותן שלום לחבירו כאילו עשאו במה" לכן שאלתי היא: האם בבוקר לפני שאני יוצא לדרכי (יוצא לבית הכנסת ולאחר מכן ממשיך ישירות לעבודה) מותר לי להעיר את אשתי להיפרד ממנה ולומר לה מילות חיבה? מחד נראה שמותר לי כי לא השכמתי לפיתחה (כפי שצויין בהמשך הגמרה) אולם לדעתי ניתן לפרש את העובדה שאני מעיר אותה ככאילו הקדמתי לפיתחה וכן יתכן שלא ראוי לומר לאדם/אשה כמה אני אוהב אותה לפני תפילת שמונה עשרה בה אני מראה את הדבקות ואהבתי לבורא?

תשובה

שלום וברכה

מצווה להראות חיבתך לאשתך לפני שאתה יוצא מהבית ואין זה אמירת שלום האסורה לפני התפילה כלל.