קבורת דגימות אברים, כיצד?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב ברצוני לשאול ולברר דבר מה: אבי ז"ל נפטר לפני שנה ותשעה חודשים והיה גר בגפו לכן כשנפטר נלקחה גופתו לאבו כביר ושם הוברר כי אבי היקר נפטר מהתקף לב.השבוע קיבלתנו אני ומשפחתי מכתב מהמכון הפתולוגי ובו נאמר כי נלקחו דגימות ולאחר השימוש בהן יש צורך היום להביאם לקבורה השאלה הנשאלת היא האם אפשר להביאם אל תוך קבר אבי או האם ישנה בעיה הלכתית אשמח לתשובה בהקדם מאחר ובמכון הפתולוגי מאיצים בנו.

תשובה

שלום וברכה

יש ליצור קשר עם החברא קדישא שקברה את אביך והם יתאמו את העברת הרקמות לקבורה כדין.