קניית בית בחול המועד

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בסד שלום כבוד הרב הבת שלי התחתנה לפני כחודש , ולפני כמה ימים היא מצאה בית בשעה טובה. היא ובעלה עשו זיכרון דברים על מנת לשמר את הבית .שאלתי היא האם מותר להם לחתום על חוזה מכיוון שזה נופל דווקא בחול המועד של פסח שידוע שלאחר ליל הסדר מתחיל ספירת העומר. מה עליהם לעשות. תודה וחג פסח כשר צביה

תשובה

שלום וברכה

מותר לחתום חוזה בספרית העומר. אבל ראוי לדחות את החתימה עד לאחר החג עקב קדושת חול המועד. אולם אם כתוצאה מדחיית החתימה יהיה הפסד כלשהוא, אין לעכב את החתימה.