קונפליקט בעדה האתיופית

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב! יש לי שאלה בראש ואין איש שעד היום ענה בברור והסתפקתי בתשובה שסיפקו לי...זה מקשה מאוד ואני מאמינה שעוד להרבה מאוד מבני העדה שלי שאין להם תשובה לשאלה זו.. השאלה היא: אני כבת לעדה האתיופית כפי שידוע יש לנו את "הקסים" שהם מורי דרך התורה וכשהינו בגלות כלומר באיתיופיה הם אלה שהחזיקו את העם בדרכה של התורה השתדלו בכל דרך שהיא להתבדל מכל הגויים... וכיום שאנו בארץ ישראל ברוך ה, נוצר בעיה בין מחצית מהקהילה שאינה יכולה לאכול מהשחיטה של הקסים (רבני הקהילה ) בשל סיבות שונות ומשונות שאינן ברורות כל כך וזה יוצר קרע גדול בקהילה במיוחד בקרב הצעירים...שטוענים שאופן השחיטה אינה נכונה כלל ואם כבר מדברים על הפסילה הזו של אופן השחיטה של הקסים הריגם יש את העניין שעדות ספרד פוסלים את של עדות אשכנז וההפך אבל למרות זאת אומרים שכל אחד ילך על פי מנהג אבותיו, אז למה המשפט הזה לא חל על העדה האתיופית. למה פוסלים ולא ניתן ללכת על פי אבותינו ולא משנה מה אומרים "השכנים" זה מה שאבותיי עשו וגם אני יעשה כך.... לא יודעת אם תוכלו לענות על השאלה הזו ואם בכלל הבנתם את שאלתי אך אשמח לתשובה מספקת ויודה להם כי זה יכול לפתור המון בקרב הצעירים שמתחזקים בינינו תודה !!!

תשובה

שלום וברכה

השחיטה של בני אתיופיה אכן אינה כשרה לפי ההלכה שהיא המסורה לנו מדור דור וכפי המבואר בגמרא וכו'. על כן בוודאי על בני אתיופיה היקרים לקבל את ההלכה כמות שהיא ולאכול רק שחיטה כשרה כדת וכדין ותבוא עליהם הברכה.

אין הבדל מהותי בין השחיטה האשכנזית לספרדית.

בברכה,

בנימין שמאולי