ספירת שבעה נקיים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שאלתי היא: אשתי מקבלת מחזור רק יום או יומיים ובזה נגמר לה (יש לנו 4 ילדים) האם גם אנו צריכים לחכות שבועיים? שאלה שנייה אני אוהב לקרוא לאבי בשם חיבה וכמובן אני קורא לו אבא תמיד אבל לפעמיים מרוב שימחה אני קורא לו סלאח (שמו שלמה) וזה רק מרוב שמחה ועוד משהו לפעמיים אני מחבק אותו חזק עד שאני מרגיש שדי לו (הוא כמובן לא מדבר מילה על החיבוק זה) שאלתי האם מותר לקורא לאבא בשם כינוי מרוב שמחה או גם זה לא ? תודה מראש שמוליק

תשובה

שלום וברכה

ספרדיה יכולה לעשות את ההפסק ביום הרביעי לתחילת המחזור ולאחר מכן צריכים לספור שבעה נקיים וביחד סה"כ 11 יום מתחילת המחזור כולל היום הראשון של המחזור. אשכנזיה צריכה יום נוסף ועושה את ההפסק רק ביום החמישי.

מותר לקרוא כינוי זה.