סיפוק עצמי וקנאה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, אני בת 15 . ויש לי בעיה, שאני בטוחה שיש להרבה אנשים אבל בגיל שלי זה קצת יותר קיצוני, קנאה, זאת אומרת.. ברגע שאני רואה חברה שמתחזקת וטוב לה אני מקנאה לה, ורוצה גם להתקרב לה´ יתברך. אך ברגע שאני רואה בנות שמתחלשות כביכול או סתם נהנות מהחיים החילוניים, אני רוצה להיות כמוהם. אני לא מסתפקת במה שיש לי, ורוצה תמיד ללמוד מבנות והרבה פעמים שוכחת מהאני הפנימי שלי. מבחוץ אני מראה הרבה ביטחון עם הדרך שלי אבל מבפנים אני מרגישה שהקנאה מונעת מימני להתקרב ולהגיע לדרך כלשהי בחיי. מה עושים ?

תשובה

שלום וברכה

חשוב מאוד ללמוד ספרי מוסר ויראה כדוגמת ספר מסילת ישרים וספר שערי תשובה ודומיהם. ספרים אלו יתנו לך את הראיה האמיתית על החיים את הכוח להתגבר על כל הניסונות ואל להימשך ארחי הבנות הפחות טובות אלא לקנא בבנות שמתחזקות וללכת בדרכיהם זוהי קנאה ברוכה כאשר הקנאה אינה מביאה לשנאה אלא להתחזקות עצמית.