האם חובה להתחתן רק על ידי שידוך?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום, יש לי שאלה שמאוד מעיקה עלי זמן רב אני בכיתה יב ואנו התחלנו לדבר על שידוכים אך אינני מבינה האם חייב להתחתן על ידי שידוך כי דרך שידוך א בטוח שאתה באמת אוהב את האדם הזה הוא יכול להיות מקסים אך בשביל בעל לחיים צריל לאהוב אותו איך מסדרים בעיה זו וכן שאלה נוספת אני למדתי לאחרונה את נביא מלכים ולמדתי על שלמה המלך שהיה כל כך חכם וכן למדתי משלי שהוא חיבר בחוכמתו הרבה ותהיתי שאם הוא היה כלכך חכם וחיבר דברים כל כך קדושים איך שבזיקנתו הוא ירד לדרך הרעה ועבד ע"ז וכל מה שכתוב הרי בחוכמה כל כך גדולה אפשר לדעת מה טוב ורעה ואחרי כל כך הבה קדושה שדיבר עם ה´ ובנה את בית המקדש איך זה קרה. בתוה מראש

תשובה

שלום וברכה

דרך השידוך היא הבטוחה ביותר להגיע לאהבה נכונה. האהבה באה מהקעה של אחד בשני. כאשר מתחתנים בשידוך בלב טהור הרי שכל אחד בא מרצון שלם להעניק לזולת את המירב וכך נבנית האהבה במלוא תוקפה.

חלילה לומר ששלמה המלך חטא בעבודה זרה ראי

בהצלחה ובברכת זיווג הגון מהרה,