מהיכן יודעים שיש עולם הבא?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום הרב. אבי נפטר מלפני חודש ומאז אני מרגישה מעורערת באמונתי ולא מפסיקה לשאול את השם למה זה קרה לנו. מהיכן אנו יודעים שיש עולם הבא ומתי אבי רואה אותי מלמעלה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

צר לי לשמוע על פטירת אביך. תהיה נשמתו צרורה בצרור החיים. ואולי בזכות התחזקותך, יעלה לדרגה גבוהה יותר בעולם הבא, כפי שאמרו חז"ל, שבכח הצאצאים להעלות את אבותם.

הקב"ה אינו לוקח אדם מהעולם הזה - אלא באחד משני הסיבות, או כי כבר תמו ימיו הקצובים לו מתחילת בריאתו והוא כבר הגיע למצב שהוא צריך לקבל את שכרו בעולם האמת ואין לו כל תכלית לחיות בעולם הזה שהוא עולם עובד זמני שכל מטרתו הוא רק לסגל מצוות ומעשים טובים כדי שנזכה לחיי העולם הבא או אף חלילה זה קודם זמנו ואז מיתתו הוא רק אם אין כל ברירה אחרת, כאשר זהו התיקון היחיד לטובת הנפטר. גם הסבל של בני המשפחה אינו הולך ריקם, אלא בכוחו גם לתקן עוונות, וגם לרומם את נשמת הנפטר בזכות הקרובים שיתאבלו למענו ויעשו מעשי צדקה וקדיש לרוממו בעולמות עליונים. דומה במשל לרופא, שצריך לפעמים לכרות איבר, כשאין ברירה אחרת, לטובת החולה.
אנו כמובן לא יודעים חשבונות שמים, וסומכים על רופא הכל.
אביך ודאי יודע על מצבך בעולם הבא, והוא מבקש את טובתך לא פחות משאת רוצה שיהיה לו טוב.