המלצה על ספר מוסר הכתוב בספה ברורה ופשוטה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, נתקלתי באי הבנה מסויימת מהמשפט"גדול כבוד הבריות שדוחה לא תעשה שבתורה"-זה אומר שבמקרה שאני עלול חלילה לפגוע בבן אדם מותר לי אפילו לאכול נגיד דבר שלא כשר? ברור לי שלא,אבל אשמח אם תבאר לי את הנושא. ובנוסף לכך,אני נמצא מתקשה הרבה בספרו של הפלא יועץ .יש לך להמליץ לי על ספר מוסר פשוט יותר בשפה פשוטה יותר עם פירושים של שפת ימינו? תודה,

תשובה

שלום וברכה

ישנם דברים שאסורים רק מדרבנן וחכמים התירו לאדם לעשות את האיסור כדי שהוא עצמו לא יבוזה. כגון ללכת עם בגד שיש בו מכל מיני סיבות איסור דרבנן ואם יפשוט את הבגד בשוק הוא יבוזה, התירו לו חכמים להמשיך וללכת עם הבגד עד להגעתו למקום מכובד.

בכל מקרה אחר אין כל היתר לעבור על איסור כלשהוא.

חובת הלבבות עם פירוש לב טהור, הוא ספר נפלא ללימוד מוסר.