פרשת משפטים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

1. ע"פ הפרישה יש מקום בו מוזכר שעבד עברי נשוי לאשה עברייה האדון יכול לתת לו שפחה כנעית לקיים איתה מצוות פרו ורבו והרי יש כאן איסור ביאה בגויה? נאמר לי כתשובה שהוא חושב על אישתו לכן אין כאן בעיה אפשר הסבר על העניין? 2. מה הפירוש ויצא העבד הכנעני בשן ועין בפשוטו יש להכותו? או מה?

תשובה

שלום וברכה

לא מכיר את הדברים שכתבת.

אם האדון הכה אותו ושבר לו את שינו העבד יוצא לחירות, אבל זה לא אומר שמותר להתאכזר לבני אדם.

בהצלחה,