זכאות על בית הדואר

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, יש לי אח הגר בכפר חב"ד,לפני כמה חודשים היה מכרז על בית הדואר בכפר (כידוע הדואר שייך למדינה והמעוניינים לקבל ניהול על בית דואר צריכים להגיש מועמדות למכרז) לאחר שהאחראי הקודם על בית הדואר רצה לעזוב, אך הוא היה מעוניין לתת את הניהול של זה לבתו וחתנו, אך הדבר אינו מתאפשר ע"פ חוק אלא צריך לעשות מכרז מחדש והבת והחתן השתתפו במכרז, אחי היה ג"כ בין מגישי המועמדות ובסופו של דבר ניצח במכרז. אותו אדם לא ויתר וניגש לרב הכפר (הרב אשכנזי) וטען שזוהי השגת גבול ובתו אמורה לקבל את בית הדואר, הרב פסק שאכן אחי צריך לוותר ולתת לבתו את הזכאות. ע"כ המקרה. כששמעתי מהסיפור תמהתי מאוד על הפסיקה הזאת שאיננה הגיונית כלל ע"פ שכל דתורה (ולהבדיל אלף אלפי הבדלות גם ע"פ חוקי המדינה פסק זה אינו מובן). ברצוננו לשמוע את חוות דעת הרבנים שליט"א בדבר זה האם הצדק עם אחי או עם האדם השני? תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

ברור במאת אחוזים שהרב אשכנזי שהוא ירא שמיים וצדיק פוסק לפי דין תורה וזהו דין תורה אמיתי ואין לי כל טעם להיכנס בפרטי המקרה.