תקציבים לחרדים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב. לאחרונה מתרבים הטענות על התקציבים שמקבל הפלח החרדי באוכלוסיה, ושלא משלמים מיסים, וכו´. שמעתי כמה מיני תשובות, ביניהן טענה מעניינת, שהנתונים המתפרסמים בתקשורת העוינת אינם אמתיים. אבל לא ראיתי נתונים קונקרטיים ומפורטים. האם יש בידכם מקורות מידע?

תשובה

שלום רב!

לשלוף סתם נתונים מעוותים ומסולפים כמו שעושים כיום בתקשורת, זאת לא בעיה. אבל להציג נתוני אמת שנבדקו עד הסוף, זה משהו שדורש מומחים וזמן, אנו מתכוונים לעשות זאת בקרוב.

ברור עם זאת, גם מבדיקה שטחית של מומחים שהנתונים המוצגים כיום בתקשורת מסולפים ממש. לדוגמא נתון שהתפרסם לאחרונה על השתכרות של אדם חרדי שלומד מול אדם חילוני, היה שקרי לחלוטין.

בברכה

ישעי'ה וינד