אדם המתייסר לבצע החייאה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום וברכה. אבי כבן 92 שוכב במצב סיעודי ועם מחלה בבית היות ואני מעדיפה לסעוד אותו תחת פיקוח , אחריות וכבוד הראוי להורים. אתמול אחרי ביקור אחות בבית היא שאלה אותנו אם אבא יפסיק לנשום האם נבקש לבצע בו החייאה כי הם חייבים לדעת מזה? עניתי בתום לב שכן ואז הסבירה לי במה זה כרוך? מה הדבר הנכון לעשות? הדבר הראשון שעולה בהבנתי זה כל עוד אפשר אז כן. האם נכון לפעול כך מבחינה הלכתית או שאני אייסר אותו ? מקווה שלא אצטרך להתמודד עם השאלה אבל במידה וכן מה לעשות?

תשובה

שלום וברכה

בדרך כלל התשובה הנכונה היא כפי שאמרת שיש לעשות החייאה ולהצילו.

יש מקרים מיוחדים שאכן עדיף לא לעשות כלום אבל כדי שנוכל לענות אם המקרה של אביך אכן הוא מהמקרים המיוחדים שיש להימנע מכל פעולה צריך לקבל את כל המצב הרפואי. כל זמן שהדבר לא נבדק כראוי ואיננו בטוחים שאכן המקרה עונה על התנאים המיוחדים, ברור שחובה להצילו.