עבד עברי

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, בפרשת משפטים קראתי את הפסוק כִּי תִקְנֶה עֶבֶד עִבְרִי שֵׁשׁ שָׁנִים יַעֲבֹד וּבַשְּׁבִעִת יֵצֵא לַחָפְשִׁי חִנָּם: בהמשך כתוב כי האדון יכול לתת לעבד אמה. מרש"י אני מבין שאם מדובר באמה עבריה היא יוצאת איתו אבל במידה ומדובר באמה כנענית היא והילדים שלה נשארים אצל האדון. כיוון שלכל הדעות מדובר בעבד יהודי ולא כנעני, והשפחה שניתנה לו היא כנענית ואם היא ילדה לו ילדים אז ככל הנראה הוא בעל אותה לכן שאלתי כיצד יכול להיות שיהודי יינשא לגויה?

תשובה

שלום וברכה

שפחה כנענית איננה גויה אלא מי שטבלה וקיבלה עליה עול מצוות אבל לא יהודייה של ממש. אלא מחוייבת במצוות כיהודיה ואיננה מותר לכל יהודי אלא לעבד עברי בלבד.