האם עדיף שהסנדק יהיה איש צדיק או רב

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לרב.. בע"ה בעוד חודש אשת בני תלד בן שאלתי האם עדיף שהסנדק יהיה איש צדיק או רב או שאני צריך להיות סנדק..אני חוזר בתשובה ולא הייתי מעוניין לברך ולנגוע בנשים המוזמנות..מה הרב מציע תודה..

תשובה

שלום וברכה

צריך לקחת לסנדקאות יהודי ירא שמיים וצדיק. לפי האמור אתה ירא שמיים וראוי להיות סנדק ובוודאי שאין לך לגעת בנשים חלילה. אתה יכול לברך מבלי לגעת או להניח את היד מעל הראש ולא על הראש.

אם אתה חושש לכישלון בעניין זה, תתן את הסנדקאות לרב ירא שמיים.