ענית אמן רק בשמיעת סיום הברכה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב. בעלי מברך ברכות בלחש ורק את סוף הברכה אומר בקול (לפעמים)לדוגמא:..שהכל נהיה בדברו. וזה מאוד מפריע לי כי למה לא לברך את כל הברכה בכל מה יש להסתתר וללחוש אנחנו גונבים???וחוץ מזה זה לא חינוך טוב לילדות ששומעות והפוך צריך לברך בקול ואת כל הברכה כדי לחנכן וחוץ מזה כדי לזכוןת את הרבים בעניית אמן. בקיצור אני אומרת את זה לפעלי אבל אין שינוי והוא ממשיך בזה וזה מפריע לי. מה לעשות????

תשובה

שלום וברכה

אין להטריד אותו בעניין זה כלל. העיקר שתעני "אמן" על ברכתו בקול וכך הילדים ילמדו ממך לומר "אמן".