מודע יש צורך להתפלל, אם הכל נקבע מראש?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה, יש לי שאלה , אם בסופו של דבר הקב´´ה מחליט עם מי אני אתחתן ומה יהיה לי בעתיד מה התפילה שלי יכולה לעזור? ונגיד ואני מתפללת על הזוגיות שלי עכשיו עם מי שאני נמצאת שהקב´´ה יעשה לנו טוב ביחד ונגיע למקומות טובים וכ´ו , האם כך יהיה ? הרי בסוף הקב´´ה יעשה מה שהוא חושב השאלה שלי היא: מה התפילה שלי יכולה לעזור? והאם היא משנה? האם ביכולתה לשנות דברים לפי רצוני? תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

התפילה כוחה לשנות הכל כוחה לבטל גזירות רעות ולהביא גזירות טובות ואף לשנות את הזיווג מרע לטוב. אבל צריך תמיד לומר לבורא עולם שאם טוב יורת שלא יהיה הזיווג הזה את מעדיפה את הזיווג הטוב ביותר. כי לפעמים מרוב הפצרות מקבלים זיווג שאינו הגון וחבל מאוד.

כמובן שלא כל הבקשות שלנו מהבורא נענות והדבר תלוי ברצון ה'.