מורה לתנ"ך

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, אני מורה לתנ"ך בבי"ס חילוני, ולעיתים צריך ללמד לפי ביקורת המקרא. בין היתר אנחנו נדרשים ללמד את התלמידים שיש מדרש של חז"ל שלאלוקים יש דמות. השאלות שלי הן: 1. האם זה נכון שקיים מדרש כזה? 2. האם מותר לי ללמד את זה? תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

איו מדרש כזה ואסור ללמד זאת. כמו כן אסור בהחלט ללמד ביקרות המקרא אף במחיר של הפסד העבודה.

חלילה לבזות את תורת אלוקינו בעד בצע כסף, חובה ללמד את הפירושים האמיתיים בלבד. את יכולה לומר שיש מהכופרים שרצו לטעון כך וכך אבל האמת היא כדברי רבותינו וכו'.