חיתוך ניר בשבת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

ראשית אני ספרדיה ולכן אני שוב שואלת על הלל ומוסף לרח´ -אחרי מה אומרים אותם בתפילה(בחול ובשבת)? צחצוח שיניים-האם מותר במשחה והאם נכון שאסור לשטוף המברשת במים הזורמים לאחר הצחצוח? נייר טואלט-האם מותר לחתוך נייר טואלט שיש לו קווקווים, והאם בקיווקווים? איפור-האם מותר להתאפר לפני כניסת השבת ואם כן האם מותר לנקות הפנים מהאיפור ? האם מותר להשתמש במשחה לפנים, קרם ידיים? האם מותר לי לקחת התרופה הקבועה שלי לתת-פעילות בלוטת התריס בשבת וכן תרופות כרוניות(כמו ללחץ דם וכו´)? סבון נוזלי לשטיפת ידיים,פנים וכו´ או מותר סבון מוצק? למה אסור מטריה בשבת? האם מותר לעשות קשר בנעל-השרוכים וקשר שחגורה של חלוק/בגד? יש לי שיער קצר מתולתל-מותר לי להרטיב בידיי את שערי כדי לסדר השיער? האם מותר לי לרחוץ פניי, ידיי ורגליי במים חמים או במים חמים מדוד שמש או מים חמים שנשארו מהדלקת הבויילר לפני שבת? האם מותר לכסות סיר מחדש ולקחת סיר מהפלטה ולהחזרו לפלטה?

תשובה

שלום וברכה

אין חובה לומר הלל ומוסף לבנות ספרדיות.

דעת הגר"ע יוסף להתיר אבל לא לשטוף לאחר הפעם האחרונה של השימוש במברשת השיניים בשבת.

אסור לחתוך כלל נייר טואלט בשבת יש להכין מיום שישי נייר חתוך או לקנות חבילו נייר חתוך או טישו.

מותר להתאפר לפני כניסת השבת ומותר לשטוף את הפנים לאחר מכן בשבת.

אין להשתמש במשחות.

מותר לקחת תרופות למחלות כרוניות בשבת.

סבון נוזלי, מותר. סבון מוצק, אסור.

מטריה היא עשיית אוהל בשבת.

קשר הנעליים וכדו', מותר.

מותר להרטיב את היידים לצורך סידור התלתלים.

אסור להשתמש במי הבוילר בשבת.

סיר שהתבשיל מבושל לגמרי מותר לכסות בשבת.

לפלטה חשמלית מותר להחזיר ללא כל תנאי.

אם התבשיל כבר התקרר ורובו רוטב, הדבר אסור.