מחשבות על גיהנום

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב דחוף אני חושב על גיהנום ואני לא יכול לזוז מהמחשבות האלה איך אני מתייחס לגיהנום האם אני אמור לחשוב עליו ולפחד כל הזמן מהעונש?

תשובה

בס"ד

שלום לך מוטי

ממש לא!

כתוב בספרי המוסר שצריך שיהיה לאדם יראת העונש ולא פחד מעונש. ההבדל ביניהם הוא, שפחד מגיע על דבר שלא ברור לך מה יקרה, אבל בתורה כתוב באופן ברור מה אסור ומה מותר והאדם במשך חייו צריך ללמוד את התורה כדי לדעת איך לשמור אותה ולהתנהג בהתאם. כשבא לך נסיון של עבירה נכנס הענין של יראת העונש וגם אז היראה אמור לשמש אותך רק כמעצור מלחטוא, ה' ברא את התורה והמצוות לא בשביל לחכות לנו בפינה ולהעניש אותנו, הפוך הרי כתוב 'רצה הקב"ה לזכות את ישראל לפיכך הרבה להם תורה ומצוות', ה' מחפש דרך להיטיב איתנו ועושה את זה ע"י שאנו מקיימים מצוותיו.

תנסה להתרכז ולחשוב על השכר שתקבל בעבור כל מצוה שאתה מקיים, תנסה לחטוף כמה שיותר מצוות עם הרגשה של רווח ושכר. וגם אם לפעמים קורה שאדם נכשל, יש לנו את דרך התשובה, חוזרים בתשובה וממשיכים הלאה במצוות.

תזכור תמיד שה' אוהב אותך ומחכה לתת לך הרבה שכר:

 בברכה

מנחם מנדל