אני רווקה,גרה בבית של הורי. יש לי בעיה בכיבוד אם ואשמח להצעות איך להתמודד עם זה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, אני רווקה,גרה בבית של הורי. יש לי בעיה בכיבוד אם ואשמח להצעות איך להתמודד עם זה. דוגמא: יש לי כאבי גב שהרופא הגדיר ככאבי שרירים ואמר לי לא להתאמץ יותר מדי ולהיזהר לא להרים דברים כבדים. אני נוהגת לעזור לאמי כל שישי בבוקר כאשר העבודות בבית מתפרסות על פני 6 שעות אינטנסיביות. לאור כאבי הגב,אני מנסה לעשות מה שאני יכולה,לרוב זה לא הרבה..אמא שלי מאוד כועסת על זה שאני לא עוזרת לה והיא לוקחת את זה באופן שהיא חושבת שאני מנסה להתחמק מעבודה. היא יודעת שיש לי כאבי גב וניסיתי לדבר איתה על זה שאם היא רוצה לנקות את הבית שלה זה בסדר גמור,אבל לא כולם יכולים לעמוד 6 שעות ולנקות כל פעם כשזה מזיק לבריאות ואני כמובן עושה מה שאני יכולה ולפעמים אפילו יותר ממעבר..היא עומדת על שלה (כמו בכל תחומי החיים) בעניין הזה וקשה להסביר לה שהשורש להתנהגויות שלי, שהיא לא כ"כ אוהבת, לא נובע מזה שאני לא מכבדת אותה אלא שאני גם מנסה לחיות את החיים שלי ולפעמים יש לי דעות אחרות משלה או לפעמים זה לא תלוי בי כמו במקרה לעיל. מה אפשר לעשות כדי להוריד חיכוכים בעניין הזה ובכלל? איך אני אצא ידי חובת כיבוד הורים אם אמא שלי רוצה שאעשה בכל תחום בחיים שלי דבר מאוד מאוד ספציפי ולא מוכנה לקבל אפילו סטיה קטנה מכך?זה מתבטא בהמון צעקות,דיבורים על כך שאני לא בן אדם טוב ושהיא לא מעוניינת לדבר איתי ימים רבים.. תודה.

תשובה

שלום וברכה

מצוות כיבוד אם בשלימות תקיימי על ידי שתיקתך לחרפות של אימך ולא להגיב בכל מקרה על תלונותיה אף כאשר היא מרימה את הקול. רק להתנצל שאת לא יכולה לעשות את בקשתה עקב כאבי הגב. אף אם לא מקבלת את זה אין לך לענות לה ותקבלי הכל בדומיה מתוך ידיעת האמת שהצדק איתך ואת גיבורה ולא עונה לאימך כדילא להיכשל בדיבור לא ראוי.

בהצלחה,