הטבלת מיחם חשמלי

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום לכבוד הרב קניתי לפני שבועיים מיחם חשמלי של זק"ש מוטבע על הקופסה מדבקה של צומת ומיכוון שאני מתחזקת ב"ה מאוד השנה לפתע בתי השבוע שאלה אותי אם הטבלתי אותו ,תפסתי את הראש ואמרתי לה לא ,הייתי בטוחה שאם זה של זק"ש וצומת זה טבול, עלי לציין שלפני כן היה לי מיחם עם משאבה של צומת שהתקלקלמאחר ולא הצלחתי להשיג את צומת בטלפון חיפשתי ומצאתי טלפון של זק"ש והם אמרו לי שהוא לא טבול ושאלתי תוצרת הארץ אמרו לא מסין כמו שקראתי לפני כן באתר של זק"ש, החשש שלי הגיע ,גם לא טבלתי וגם מ עושים עכשיו האם לבקש מבעלי שיפרק אותו וירכיב ובדרך גם יתרגז עלי משום שהוא פחות חזק ממני,כבוד הרב מה נכון לעשות? בתי קנתה השבוע ואמרה שהיא תטביל אותו ואז בעלי אמר לה שהוא יתקלקל ואז אפשר רק לזרוק אותו תזכה למצוות ואריכות ימים

תשובה

שלום וברכה

בדוק ומנוסה שזה לא מתקלקל כלל מטבילה. טובלים ומוציאים מן המים ומנערים חזק את המים ומייבשים היטיב לפני השימוש והכל עובד מצויין.