יציאת מצרים- כמה זמן?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה לרב לגבי יציאת מצרים אני קצת מבולבל עם כל הדעות פעם אחת אומרים עבדו 400 שנה פעם אחת כמניין רדו 210 ובפועל אומרים שעבדו 86 שנים. ברור לי שהכל נכון רציתי לקבל מכבוד הרב דיוק לגבי כל דעה תודה רבה מראש וכל טוב

תשובה

שלום וברכה

אין מחלוקת בדברים אלא כל מספר מסמל דבר אחר.

גזירת הגלות היתה 400 שנה מספר השנים האלו מתחילים מלידת יצחק.

במצרים היו 210 שנים מעת ירידת יעקב אבינו למצרים ועד יציאת עם ישראל ממצרים.

לפחות 86 שנה עבדו בני ישראל עבודת פרך במצרים.